1. jan, 2017

The day after

Terwijl ik dit schrijf staat mijn broek op de vreethaak, vinden de laatste oliebollen een weg naar binnen en gaan gelukwensen voor een gelukkig maar vooral gezond 2017 via whatsapp en Facebook heen en weer.

 
'The day after the night before'... In mijn geval niets spannends, want het tijdperk dat ik 'in de steigers' een of andere wilde oudjaarsparty bezocht ligt niet recent opgeslagen in mijn persoonlijke tijdlijn. Vuurwerk doen ze hier niet aan en de druiven die je, volgens Spaans gebruik, voor de klok van twaalf naar binnen slaat, zijn ook onze deur voorbij gegaan. Eigenlijk was het gewoon een 'avondje VARA met kaas voor de buis'. Nou ja 'kaas' werd vervangen door zalm en Spaanse 'jamon', opgeleukt met bubbels die we hier geen 'champagne' noemen maar 'cava'. En alvorens wij elkaar om klokslag 00.00 uur in de armen vielen, toastend op al het goede dat ons in 2017 mag bereiken, wenste Claudia de Breij ons via de publieke omroep, een gelukkig nieuwjaar.
 
Tja, 'the day after'... Dat er nog maar vele mogen volgen, maar dan graag zonder aanslagen, rellen, politieke onrust en ellende die de mensheid zich zelf aan doet. Goede voornemens? Als ieder zich nou voorneemt om lief te zijn voor elkaar, dan koester ik nog steeds de hoop dat het ooit allemaal goed komt.
 
Happy new year!