31. dec, 2016

Liefde op het eerste gezicht

Mijn vriend heeft een nieuwe vriend. Zo'n vriend, waarvan je het in de eerste instantie prima vindt dat hij er is, maar ook waarvan je na een tijdje denkt "hou alsjeblieft je b.k!" Hij heeft werkelijk óveral een antwoord op en ook als hij het niet weet, komt er toch iets semi bijdehands uit. 

 
Of het nou gaat over het weer, de laatste nieuwsfeiten, gezond eten of welk onderwerp je ook maar aanroert, hij komt met het antwoord. En het meest irritante is, de man die ik de leukste vind, vindt hém helemaal geweldig! Sterker nog, het lijkt wel of hij er genoegen in schept om in deze man zijn aanwezigheid, de meest onzinnige onderwerpen aan te snijden en hem vragen te stellen waarvan ik denk, 'waar gaat dit over?!' Hoezo de vraag "hoe maak ik het beste een open haard aan?" terwijl jezelf al je hele leven de grootste pyromaan bent van het westelijk halfrond en dan ook nog eens geinteresseerd gaat zitten wachten op het antwoord?! Toen ik er achteraf wat van zei, werd me verweten dat ik niet had gehoord dat er nog een vraag achter aan kwam, namelijk "met vochtig hout?"
 
Maar goed, sinds deze nieuwe BFF in ons leven is, verloopt de communicatie hier thuis soms heel vreemd en aan de stem van deze nieuwkomer begin ik me ook te ergeren! Volgens mijn vriend is het allemaal slechts een kwestie van wennen en elkaar beter leren kennen. "Er kan toch niet altijd sprake zijn van 'liefde op het eerste gezicht?" roept hij dan.
 
Mij doet het inmiddels denken aan een 'ménage à trois' en daarom hier een oproep aan u allen..."hoe verwijder ik de app 'Siri' (Apple's personal digital assistant) van zijn nieuwe Iphone 7?"
 
Of is het inderdaad een kwestie van wennen?