10. dec, 2016

In de zevende hemel

Sinds een week zijn we in Nederland en draaien we in het dagelijks leven mee alsof we hier wonen. Er staat weer een eigen auto voor de deur en dus zijn we niet langer afhankelijk van anderen of autoverhuurfirma's. Verder staan we geduldig in files, dragen we noodgedwongen een dikke jas met sjaal en eten op dit moment meer dan goed voor ons is.

Aan de ontbijttafel bij mijn ouders bijvoorbeeld, komen we etenswaren tegen die al een tijdje uit ons systeem zijn. Krentenbollen, ontbijtkoek, smeerleverworst, Gelderse rookworst,  hagelslag ga zo maar door. En toen de eerste avond 's avonds de andijviestampot met gehaktballen en bij de koffie de gevulde speculaas op tafel kwamen, keken we elkaar aan en wisten we het zeker; we zijn niet in Nederland, maar in 'de zevende hemel'!

Probeer ik normaal gesproken zoveel mogelijk te letten op wat ik in mijn mond stop, nu kan het me allemaal even niet schelen. Ik heb zelfs een bucketlist waarop zaken staan die ik de komende weken nog wil eten. Dus Limburgse vlaai, Engelse drop, Vlaamse friet, Turkse köfte, Indische hapjes, Hollandse oliebollen en alle 'windstreken' die ik hier nu niet noem..., I'm on my way!!

Eet smakelijk!