22. okt, 2016

Wherever I lay my hat...

Was ik vorige maand voor 'pleasure' in Sevilla, voor werk in Nederland en drie weken geleden voor een bruiloft in Mallorca, sinds mijn blog van vorige week ben ik ook weer een retourtje Nederland rijker. Even 'incognito' heen en weer geweest. Vriendlief moest voor zaken in Nederland zijn en ik bedacht, impulsief als ik ben, dat ik mijn moeder wilde verrassen met een vervroegd verjaardagskado.

Tegen (bijna) niemand gezegd dat ik kwam en vier dagen later, Nederland als een dief in de nacht weer verlaten. Wat is dat toch, die drang om me van hot naar her te verplaatsten? Per auto of vliegtuig het is me om het even. Verandering van omgeving vind ik heerlijk en de wetenschap dat ik daarna terug keer naar een warm nest, bijna nog heerlijker. Want begrijp me goed, terug  gaan naar huis is altijd een feest.

Terwijl ik dit schrijf, zit ik dus weer aan boord van een vliegtuig. Mijn mobiel is inmiddels een opslagplaats voor boardingpasses, boekingsbevestigingen, car rental apps en 'Skyscanner' noem ik naast Air BnB mijn beste vriend. Hulde aan de luchtvaartmaatschappijen die deze 'hobby' door het aanbieden van aantrekkelijke ticketprijzen mogelijk maken en dank aan mijn familie waar óók altijd een bed klaar staat.

Over een paar uurtjes ga ik door onze eigen voordeur in Spanje naar binnen, home sweet home!  Maar... ergens in mijn achterhoofd klinkt de melodie van het liedje "Wherever I lay my hat that's is my home".