15. okt, 2016

Wereldvrouwen

Deze foto kreeg de afgelopen week bijna 800 likes op Facebook. Een foto van vier dames die lachend de wereld in kijken. Zijn het zussen, vriendinnen, collega's? Zonder begeleidende tekst zou dit allemaal tot de mogelijkheden behoren. De waarheid is, tot een uur voordat deze foto genomen werd hadden ze elkaar nog nooit in levende lijve gezien!

Dankzij de besloten Facebook groep 'Wereldvrouwen' (duizenden Nederlandse vrouwen woonachtig ergens op deze aardkloot) kwamen ze met elkaar in contact. De vier op de foto bleken bij elkaar in de buurt te wonen en wat is dan leuker om ver weg van vrienden en familie in Nederland, met elkaar op een Spaans strand af te spreken, in het Nederlands ervaringen te delen, te kletsen over van alles en nog wat en van elkaar te horen, wie of wat hen er toe heeft gebracht om te kiezen voor een bestaan in het buitenland.

Ik ben één van deze vrouwen en kijk terug op een bijzonder gezellige middag, in de overtuiging dat er nog meer zullen volgen! De kracht van social media heeft zich hier opnieuw bewezen en mensen, die elkaar niet kenden, met elkaar verbonden.

Dankjewel 'wereldvrouwen' ik vind jullie leuk!