1. okt, 2016

Say "yes" to the dress!

Las ik vorige week dat het aantal scheidingen na de zomervakantie een piek beleeft, wíj horen vandaag de klokken luiden! Denkbeeldige bruidsklokken weliswaar, want het huwelijk wordt niet voltrokken in de kerk maar op een idyllische finca in de bergen. En voordat ik ongewenst verwarring schep; nee, het is niet onze bruiloft maar die van vrienden en nee, niet bij óns in de bergen maar op Mallorca!

Twee vliegen in één klap dus! Een bruiloft én een vakantie op een eiland waar ik heel erg benieuwd naar was. Aangezien Air bnb na Sevilla mijn beste vriend is, hangt ook hier in Mallorca hun vlag uit. Een leuk appartement met uitzicht op zee, van een Duitse eigenaar die 'grūndlich -und pünktlichkeit' hoog in het vaandel draagt.

De dress code voor vandaag, zoals op de uitnodiging staat vermeld, is 'bohemian chic' voor de dames en 'smart casual' voor de heren. Kledingtechnisch gezien voor mij dus een 'thuiskomertje'. Geen hoge hakken, chique jurk of parelketting maar een luchtig tuniekje, alsof ik zo van de hippiemarkt in Ibiza ben gewandeld, op schoentjes waar de fabrikant stylish al een paar beeldige stenen op heeft geplakt. De zon, die krijgen we ook hier er gratis weer bij.

De bruid heeft inmiddels "ja" gezegd tegen haar jurk en zegt dat, als het goed is, vanmiddag om 14.00 uur ook tegen haar man. Maar..., als aan het einde van de dag het bruidsboeket moet worden gevangen, doe ik op het juiste moment, met mijn handen op mijn rug, een stapje opzij.

Het is maar dat jullie het weten!