3. sep, 2016

De warmste zomer

"Is er nog wat gebeurd?" Dit is 's ochtends in bed regelmatig de eerste vraag die mij slaperig gesteld wordt. Ik ben namelijk meestal als eerste wakker en lees dan op mijn mobiel de digitale kranten, terwijl naast mij nog iemand in een andere wereld verblijft. "Ja, iets schokkends!" antwoordde ik een week of twee geleden bij wijze van grap. "De zomer van 2016 staat in de top 10 van warmste zomers".

Terwijl ik deze woorden uitsprak moest ik er zelf om lachen. "Let wel, we hebben het hier niet over de zomer in Spanje hè, maar die in Nederland!" Hij was ineens wakker. "Waaaattt?? Onmogelijk! Je ouders overwogen laatst om hun stacaravan om te bouwen tot woonboot in verband met de langdurige regenval en amper een maand geleden stonden in Twente de ijsbloemen nog op de ramen. Hoezo warmste zomer??!" Ik deelde zijn verbazing, maar had eerlijk gezegd ook géén idee hoe ze tot deze conclusie zijn gekomen. Begrijp me goed, ik wens al mijn lieve familie en vrienden heerlijke zomers, maar dit nieuws is toch op zijn minst opvallend te noemen...

Afijn, het enige dat ik zeker weet, is dat ík momenteel de warmste zomer beleef sinds mijn geboorte. Al maanden is het hier bloedheet en als ik zeg, dat de man van mijn dromen 's ochtends wakker wordt met een ontdooide ijswaterfles, in plaats van met mij in zijn armen, dan begrijpen jullie misschien wel, dat ik even klaar ben met 'de warmste zomer'!

Of is dat stom?