14. mei, 2016

Porno op het terras

Het buitenleven is één van de dingen die mij hier in Spanje het meest bevalt en daar vallen terrasbezoeken ook onder. Keuze zat, want in dorp en stad is er op bijna iedere hoek van de straat wel een terras te vinden.

Die van het bakkertje, tevens lunchroom, is één van mijn favorieten. Ze hebben er vers belegde broodjes, taartjes, heerlijke koffie, thee verse jus d'orange etc. en de hele dag door is het er een komen en gaan van mensen. Tussen de bedrijven door even neer ploffen en je verbazen over al die verschillende types die naar het bakkertje komen, is een leuk tijdverdrijf.

Zo ook laatst, toen ik in gesprek was met iemand en ons plotseling geluiden ter ore kwamen die normaliter worden gekwalificeerd in de categorie 'voor 18 jaar en ouder'. Verbaasd keken we elkaar aan. Zou het verliefde stel dat achter ons was gaan zitten, tijdens de lunch verder zijn gegaan dan het nuttigen van hun broodje?

Het antwoord kregen we, toen mijn blik viel op de man die aan het tafeltje naast ons zat. Een statig heerschap, van ik schat midden zeventig, tuurde aandachtig naar het schermpje van zijn mobiel en leek zich totaal niet meer bewust van zijn omgeving. Het gekreun en gesteun ging door, terwijl zijn kopje koffie koud stond te worden.

Volumeknopje? Blijkbaar nog nooit van gehoord...