17. apr, 2016

Outfit of the day

"Wat heb je nou aan?? Een KOMO zak?!" Dit hoorde ik begin van de week toen het voor Spaanse begrippen al dagen koud was en ik besloten had om mijn grootste XXL trui uit de kast te halen. Antraciet grijs, vandaar zijn verwijzing naar Nederlands meest gebruikte vuilniszak. Uit eigen ervaring kan ik zeggen, dat deze 'trui jurken' in Nederland op enig moment (en misschien nu nog steeds) niet aan te slepen waren. Honderden heb ik ervan verkocht, menig detaillist wilde ze hebben en ze waren verkrijgbaar in alle kleuren. Hier thuis wordt hij duidelijk niet gewaardeerd.

"Als je niet lief bent, zet ik je gewoon bij het vuil" vervolgt hij zijn verhaal. Ik moet er heel hard om lachen. Met driehonderd dagen zon per jaar is hij gewend geraakt aan mij in zonnige tuniekjes, een shirtje met versleten jeans en teenslippers of in het beste geval 'kleding die wat vrouwelijker toont'. Ik bekijk mezelf nog eens kritisch in de metershoge spiegel die in de gang staat. Ergens kan ik hem geen ongelijk geven. Wat ik zie, is een trui met een mens erin in plaats van een mens met een trui aan. Het ziet er inderdaad ineens vreemd uit. Waar ligt dat aan? Is mijn smaak in een paar seizoenen veranderd, ben ik los gekomen van datgene wat 'trendy' heet te zijn óf is de trui in de loop der tijd nóg langer geworden??

Hoe het ook zij, de kou én het comfort wonnen het deze keer van zíjn oordeel en míjn twijfel. In de 'KOMO zak' schuifelde ik door het huis en bij wijze van provocatie heb ik er ook nog skikousen bij aangetrokken! Toen hij vervolgens de weersvoorspelling ging checken heb ik niet direct het verband gelegd tussen het weer en mijn trui. Bij nader inzien vraag ik me nu wel af.. verlangde hij stante pede naar zon óf naar verandering van mijn 'outfit of the day'?