13. mrt, 2016

Piet Patat of tapas?

We leven hier dan wel in alle rust met onze dieren in de bergen, maar dat wil niet zeggen dat er in de directe omgeving, of iets verder weg, niets te beleven valt.

Sterker nog, er is van alles te doen en in allerlei varianten! Vijftien minuten hiervandaan met je billen in het zand op een lokaal strandje en daarna eten in één van de kleine 'chiringuito's', of een stukje verder weg ten onder gaan aan 'champagnebedjes' in één van de beachclubs van Marbella? Onderweg in de file staan omdat er een kudde geiten de weg oversteekt of in een file staan van Ferrari's, Bentley's en Maserati's op weg naar Puerto Banus? Een wereld van verschil dus, waar ik nog steeds een beetje om moet lachen. 

Als je zegt "ik woon aan de Costa del Sol" dan hoort men automatisch het "tingeling" van de Zangeres zonder Naam gedrenkt in de geur van Piet Patat, maar zeg je "Andalusië", dan klinkt dat ineens een stuk 'mediterraner' en bevinden we ons in de wereld van tapas, natuur en cultuur.

Het enige dat overal hetzelfde is, is de zon! Die schijnt hier namelijk gemiddeld driehonderd dagen per jaar hoog aan de hemel, waar je ook zit.

Viva Espana!