14. feb, 2016

All you need is love

Eigenlijk had ik voor vandaag al een andere blog klaar, maar tien minuten geleden (het is nu 07.30 uur) heb ik besloten om het onderwerp te veranderen. Reden hiervoor is een totaal onverwachte actie van mijn geliefde, die op dit tijdstip, normaal gesproken nog in andere sferen verkeerd. Een 'sfeer' die wij in de volksmond 'slaap' noemen.

Zo niet deze ochtend... Voor mijn gevoel in het holst van de nacht, want het is nog pikkedonker, vertoont hij een levendigheid die mij vreemd voor komt. Ik zou het zelfs 'onrust' willen noemen. We kletsen wat en vervolgens stelt hij voor om een kop thee en koffie in bed te drinken. Ik laat mij graag verrassen. Honden verkeren nog in diepe rust en ook medebewoners vertonen nog geen tekenen van leven. Terwijl hij naar de keuken gaat, lees ik op mijn mobiel het nieuws en werp een blik op 'feestboek'. De Valentijnsberichten sijpelen langzaam binnen. Foto's van harten, knuffels, kaartjes en etentjes. "Commerciële onzin" hoorde ik hem van de week mompelen toen zijn minst favoriete tv presentator Robert ten Brink de mensheid wees op Valentijnsdag. Want zeg nou zelf, all we need is toch alleen maar love?

Dan gaat de kamerdeur open. Er wordt een dienblad naast mij neergezet. In het licht van de kaarsen (ja, die had hij aangestoken!) zie ik ons theetje en koffietje staan. Maar ook twee heerlijke taartjes in de vorm van een hart. 'Tu y yo' staat erop. Oftewel 'jij en ik'. Twee leuke kaarten erbij met een lieve tekst.

Nee, mijn man houdt niet van commercie. Alleen van mij!

Happy Valentine's day!
xx