7. feb, 2016

Klopt IS straks op de deur?

We mogen hier dan wel op een berg in de middle of nowhere wonen, maar als ik een bericht van 'News Monkey' moet geloven wordt Andalusië tegen 2020 ingelijfd in het kalifaat. “De verloren gelopen dochter zal terugkeren bij haar vader”: zo spreekt Islamitische Staat over 'Al Andalus', zoals het Spanje noemt.

Op het moment dat ik dit nieuws de huiskamer inslinger krijg ik weinig respons. Uit een hoek van de kamer hoor ik een beetje gemompel "Schat, geen zorgen het hek zit op slot!" Ik moet hard lachen om deze opmerking. Want inderdaad, als je de omgeving hier een keer hebt gezien, dan weet je dat het beeld van rebellerende IS strijders die 'de route van de witte dorpjes' afleggen, net zo idioot is als een slechte B-film. Aan de andere kant, als ik terug denk aan de beelden van de aanslagen in Parijs, de paniek in Brussel en een recente aanslag in Istanbul, is ook hier in Spanje niets onmogelijk.

Ik lees het artikel nog een keer goed door. Het staat er echt. Straks toch maar even checken of het hek echt op slot zit...

Of staat 'News Monkey' voor 'broodje aap'?