17. jan, 2016

Move that body

Sinds de move naar Spanje is mijn conditie er op vooruit gegaan. De oppervlakte van huis en land, de heuvelachtige omgeving en een man die van lopen houdt zijn hier debet aan. Ik loop me voor mijn gevoel namelijk helemaal gek!

Soms, als ik buiten adem raak, houd ik mezelf voor dat ik bezig ben met een 'hoogtestage'. Als een schaatser die zich in de bergen voorbereid op een goed raceseizoen. In mijn geval een goed 'bikiniseizoen'. Zelfs mijn schoenen heb ik erop aangepast. Dit nadat ik vorig jaar vol goede moed begon aan een wandeling, maar na tien minuten al moest opgeven omdat ík er wel zin in had maar mijn schoenen niet. De binnenkant was nog in tact, toen de buitenkant er af viel. Blijkbaar kan dat met schoenen...

Inmiddels ben ik dus veranderd in een soort klipgeit, maar wel van het soort dat wandelingen kan maken van een uur of meer, maar die geen zin heeft om te lopen als de auto te ver van de supermarkt wordt geparkeerd. Mijn ex zei ooit tegen mij "jij wil alleen maar lopen als je zeker weet dat er aan het eind van de straat een leuke winkel zit". Ik kon hem toen niet eens ongelijk geven.

De enige die er helemaal niets van  begrijpt, is de S-health app op mijn mobiel. 'U moet meer bewegen!" geeft hij ineens aan.Wat deze app niet weet is dat mijn telefoon thuis op de kast ligt, terwijl ik kilometers maak.

Morgen hang ik hem om Sproet zijn nek en ga lekker op de bank liggen.