19. dec, 2015

Best of both worlds

Over een paar dagen vlieg ik voor een week terug naar Nederland. Drie maanden Spanje zijn omgevlogen. Het voelde als een 'sabbatical'. Inmiddels ben ik redelijk ingeburgerd en ook het leven in de campo voelt als een jas die past. Van modemeisje naar paardenmeisje... Klinkt wat vreemd op je 53ste, maar zo voelt het wel. Verkocht ik voorheen dameskleding aan detaillisten, nu schraap ik paardendrollen bij elkaar, maak ik wandelingen en ritten te paard door de natuur, stort ik mij op huis, haard en honden(haren) en lunch ik met mijn liefde aan het strand.

Mijn ogen zijn gewend geraakt aan het groen van de bergen, het blauw van de zee, het wit van de huizen en zonsondergangen die iedere avond een andere kleur laten zien. Files zie ik alleen nog maar op het nieuws en een jas heb ik al maanden niet aangehad. Toch vind ik het ook heerlijk om even naar mijn geboortegrond terug te gaan. Wat praktische zaken regelen, lekker bij kletsen met vriendinnen, kerst vieren met mijn familie en dochter groeten die voor een maand naar Bali vertrekt.

Tegen de tijd dat de oliebollen de pan in gaan, zien ze me hier in het zonnige Zuiden weer terug. Dan gaan we in plaats van met vuurwerk met twaalf druiven 2016 in. Living the best of both worlds. Ik voel mij een gezegend mens.

See you zoen!

xx