12. dec, 2015

Moppen tappen

Als kind was ik dol op moppen. Niets leuker dan aan mijn zus een flauwe mop vertellen en er zelf in een deuk om liggen. We hadden zelfs moppenboekjes waar we elkaar uit voorlazen. Hoe meliger, hoe dommer de moppen! "Weet je wat er is gebeurd met die man die op vakantie ging? Nee? Hij ging niet!" Woehahaha! Kortom, onderbroekenlol van de bovenste plank.

Hier in Spanje is het dagelijks leven soms ook een 'mop'. Maar dan van het soort die je niet begrijpt. Met de auto de weg op gaan bijvoorbeeld. Invoegstroken die zo kort zijn, dat snel doorschakelen  een sport op zich is. Rotondes die rond zijn, maar die worden genomen alsof het doorgaande wegen zijn met aan het einde een t-splitsing en bijna verplicht links blijven rijden op de snelweg omdat er aan de rechterkant soms hele rare dingen gebeuren... Helaas spreken we uit ervaring. De verzekering is er nog mee bezig.

Ook het gebruik van zonnepanelen is niet zonder gevaar en dan met name voor je bankrekening. Word je in Nederland nog net niet geridderd voor de aanschaf van deze glimmende wandjes, hier word je gestraft omdat het inkomstenderving betekent voor de electriciteitsbedrijven.Ik begrijp er niets van! Maar net als om de stomme mopjes blijven we er maar om lachen, want we bakken straks oliebollen in een t-shirtje op het terras, plukken sinaasappels uit eigen tuin, kijken naar prachtige sterrenhemels en verwelkomen vale gieren in de achtertuin.

Tralalala, het leven is een feest! En als het een dag niet zo is, hangen we zelf de slingers op.