21. nov, 2015

Koltruien, teenslippers en banketstaaf

Het is bijna eind november en ik lig in mijn korte broek op het terras. De zon brandt alsof zijn leven er van af hangt en als je niet beter wist zou je denken dat het zomer is. Herfst in Zuid-Spanje; ik vind het een grappig seizoen. Het straatbeeld vertoont een mix van rood verbrande Engelsen slenterend op teenslippers, naast Spanjaarden die blij lijken te zijn dat ze hun laarzen, vesten en sjaals uit de kast kunnen halen. Vanuit de schappen in de supermarkt lachen de kerstartikelen mij toe, terwijl de lammetjes even verderop door de wei dartelen alsof het voorjaar is aangebroken.

Maar, ik vind het vooral ook een mooi seizoen. Na de droogte van de zomer, kleuren de velden langzaam weer groen, gevoed door het water dat soms in hevige regenbuien naar beneden komt. Want reken maar regenen kan het hier van tijd tot tijd ook! Volgens 'Aemet' het Spaanse KNMI, wordt het de komende dagen koud! Koele lucht zal vanuit de Balearen het land binnen dringen en het nieuws wordt nog net niet gebracht alsof we aan de vooravond staan van een vorstperiode. Met een voorspelde temperatuur van 16 graden moeten we ons bijna zorgen gaan maken. Alhoewel.. ik moet eerlijk bekennen dat bij ons de open haard dan 's avonds ook brandt. Gordijnen dicht en kaarsen aan, heeerlijk! Zo komen we toch een beetje dichterbij het 'Sinterklaasgevoel' dat mij doet snakken  naar een grote kop thee met een stuk banketstaaf.

6 december komt 'hij' na gedane arbeid weer terug deze kant op. Thee hebben we zat, maar wie geeft hem nog even een paar staven en chocoladeletters mee? Mijn dank is groot!