31. okt, 2015

Viva Malaga!

Mijn tweede week in het taleninstituut zit erop! De lessen zijn in een onverminderd hoog tempo doorgegaan en eerlijk is eerlijk; het begint zijn Spaanse vruchten af te werpen! Soms wordt ik 's ochtends wakker met een waslijst aan werkwoord vervoegingen in mijn hoofd en verbaas ik mij over het feit, dat de stortvloed aan informatie blijkbaar zelf zijn weg weet te vinden.Gisteren ben ik geslaagd voor mijn tweede test en kan ik weer doorstromen naar het volgende niveau. De neiging om Turks te spreken is, op een 'slip of the tongue' na, verdwenen en het Malagueña bloed begint te stromen. Ik vind steeds beter mijn weg en na school ben ik of op het strand of in het centrum te vinden.

Malaga is een leuke stad. Strand, park, musea, winkels, je vindt het er allemaal. Ook dit weekend worden waarschijnlijk alle plekken druk bezocht, mits het weer geen roet in het eten gooit. De voorspelling is namelijk dat het de komende twee dagen gaat regenen en dan hebben we het niet over een 'lokaal buitje'. Maar dat mag de pret niet drukken. Om de zoveel tijd valt er hier namelijk wel iets te vieren of te gedenken en ook morgen is het weer zover. Het is dan 'Allerheiligen'. Of het er ook 'heilig' aan toe zal gaan geen idee. Er wordt in ieder geval veel gegeten en gedronken en - in combinatie met hier en daar een Haloweenfeestje - komt denk ik iedereen wel aan zijn trekken. Zaterdag, zondag en maandag vrij! 

In de campo zien ze mij dit weekend niet. Deze keer blijf ik hier en komt 'mi novio' lekker hierheen en wordt voor drie dagen mijn 'kamergenoot'. Schoolboeken verdwijnen in de kast en we doen gewoon even alsof we samen op vakantie zijn in eigen land. Dank aan 'Alle (r) heiligen' die dit mogelijk maken. Nu nog een oproep aan de weergoden!

Viva Malaga!