12. sep, 2015

Van A naar Beter

 

Aangezien ik voor mijn werk het hele land per auto doorkruis, is vertraging i.v.m. wegwerkzaamheden mij niet geheel vreemd. Maar ook is het niet ondenkbaar dat je 's nachts in de file beland of in een weekend via Groningen naar Den Haag moet omdat er een hoofdader of op- of afrit is afgesloten. In campagnes van de overheid noemen ze dit 'Van A naar Beter'.

Dat 'beter' moet je er zelf wel bij verzinnen, want als je aan het einde van de dag naar huis wil met gierende maagkleppen van de honger en er zijn wegwerkzaamheden waardoor het tijdstip van thuiskomst aanzienlijk vertraagd wordt, wordt er niets beter! Ik heb wel eens via Facebook een oproep gedaan, toen ik bij hectometerpaal 52.9 stil stond, of iemand mij een zak chips wilde komen brengen.

In mijn toekomstig woongebied heb ik daar geen last meer van. Toen we een tijdje geleden van een minivakantie terugkeerden en lang in de auto hadden gezeten, stuitten we vlakbij huis op wegwerkzaamheden. Het was bloedheet en we waren wel toe aan een hapje en drankje. De aanblik van een grote graafmachine beloofde niet veel goeds, maar een mens kan zich vergissen...

Als in een Fata Morgana zagen wij werklui aan de barbecue! De wijn vloeide rijkelijk en de stemming zat er goed in.We stopten de auto, want in de campo is het heel gebruikelijk dat je groet en even stopt voor een praatje. Voordat we het wisten werd er een spies met vlees door het raam naar binnen geduwd, vergezeld van een plastic beker met wijn.

Uiteindelijk zijn we uitgestapt en hebben wij mee gedeeld in de 'werkvreugde'. Ze waren namelijk net klaar met hun stukje weg en dat vierden ze altijd met een barbecuetje. Met volle maag gingen we naar huis.

Ons vertrek van A, eerder die middag, bracht ons in dit geval echt naar Beter!