Jet set

Op ongeveer 8 km van het oude centrum van Marbella, ligt de jachthaven Puerto Banus. Sinds jaar en dag dé ontmoetingsplaats van de 'rich en famous'. Persoonlijk heb ik een zomer haat/winterliefde verhouding met deze plek, maar mocht je nou toch hier op vakantie zijn, dan is het misschien wel leuk om te kijken waar het nou allemaal werkelijk (niet) om gaat...

Met name tijdens de zomermaanden is het 'zien en gezien' worden en wil je in opperbeste vakantiestemming je credit card eens goed door zijn limiet jagen, dan kan dat in één van de winkels rond de marina waar o.a.Gucci, Prada en Hermes regeren. Dat je hier en daar van je sokken wordt gereden door het nieuwste model Bentley of een gehoorbeschadiging oploopt door het aantal decibellen van de Ferrari's die rond rijden moet je voor lief nemen. Kies je voor een wat rustigere aanpak. Ga zitten op een terras, geef je ogen goed de kost of maak een wandeling langs de kapitale schepen die helaas zelden open zee zien.

Ik hou dus van Puerto Banus in de wintermaanden. Een wandeling over de pier, een drankje in de marina en een heerlijke lunch op een plek daar iets buiten heeft mijn voorkeur.

Puerto Banus, either you love it or hate it!