Dansen op straat

Ruim een jaar geleden werd ik 'ontvoerd'. In de eerste instantie geen idee waarheen. Het enige dat ik wist, we gingen 'noordwaarts'. Toen ik eenmaal het bord 'Granada' zag kreeg ik een vermoeden en dat vermoeden bleek juist. 

Mijn ontvoerder had een suite geboekt in 'Hotel Casa 1800', een boutique hotel in de wijk 'Albaicin' aan de voet van 'La Alhambra'. Het werd het begin van een magisch weekend. Granada omarmde mij als een warme deken. Letterlijk en figuurlijk want de temperatuur in mei liep overdag al op tot ver in de 30 graden, maar dat mocht de pret niet drukken. Een wandeling door de tuinen van het Alhambra bracht enigszins verkoeling en de terrassen op de pleinen en langs de straat waren stuk voor stuk uitgerust met sproeiers waaruit een koude nevel op ons neer daalde als wij er neerstreken voor een drankje of heerlijke tapas.

De stemming op straat was ronduit gezellig. Muzikanten en flamingo dansers lieten goed van zich horen en ook op het plein dat uitkijkt op het 'Alhambra' is het iedere avond 'feest'. Via het hotel hadden we vantevoren (!) kaarten besteld voor het bezoeken van deze paleizen. Per dag mag er een gelimiteerd aantal bezoekers naar binnen, dus aan de poort nog even een kaartje kopen is er niet bij. De avondwandeling door het Albaicin bracht ons in de sfeer van Duizend en één Nacht en de 'cuevas' (grotten) die wij deze keer niet bezochten, worden door ons een volgende keer zeker niet overgeslagen.

Granada is in mijn ogen een absolute 'must see' en zeker voor herhaling vatbaar!