Zon, zee en strand

Estepona is sinds jaar en dag een populaire vakantiebestemming, vandaar dat de titel luidt 'zon, zee en strand'. Voor mij is Estepona het stadje waar ik naar de kapper ga, boodschappen doe, een tapaatje eet aan de boulevard of in de winter in de haven lekker op het terras de zon pak omdat je daar zo heerlijk beschut zit.

Voor de toerist is het een bestemming waar je heerlijk kunt liggen op een breed strand, waar je smakelijk kunt eten, winkelen in de hoofdstraat en rond kunt wandelen. Het nachtleven van Estepona is niet aan mij besteed en daar kan ik je dus ook niets over vertellen.

Mocht je met kinderen op vakantie zijn, dan is 'Crystal beach' een aanrader. Het ligt in een baai en het strand loopt geleidelijk af in zee. In de buurt twee leuke beachclubs waar je een bedje kunt huren en zalig kunt lunchen. In het weekend is er in de middag vaak live muziek.

Kortom, Estepona is een leuk stadje dat de afgelopen jaren een come back in een modern jasje heeft gemaakt. De wandeling over de boulevard van 'Puerto Deportivo' naar het oude centrum is zeker de moeite waard. Hou je van joggen of fietsen? Doen!

Viva Espana in Estepona!