Where rich meets famous

Toen ik voor de eerste keer het oude centrum van Marbella bezocht, werd ik verrast door een gevoel van kneuterigheid. De smalle straatjes rond het befaamde 'Plaza de Naranjas',oftewel het 'Sinaasappelplein', zijn zeker een bezoekje waard en als je verder het stadje in loopt kun je in vrijwel ieder straatje wel terecht voor een versnapering of uitgebreide maaltijd.

Op één of andere manier ademt dit stadje Spaanse gezelligheid. 'The rich en famous'' ben ik er nog niet tegen gekomen, maar als ik 'de bladen' mag geloven vertoeven zij hier graag en bezitten ze grote landhuizen in de bergen achter de stad. De lange boulevard vormt een prima verbinding met Puerto Banus. Langs deze 'Golden Mile' vind je bekende beach clubs, restaurants, maar ook weer kapitale villa's die worden afgeschermd door muren, hekken en veel groen.

Op zondag zijn de winkels gesloten. Dit met uitzondering van de toeristische tentjes aan zee. Mocht je willen winkelen in de wat grotere winkels; Mango en Zara liggen aan de doorgaande weg als je de stad in komt.

Gewoon even gaan kijken!